For keramik-krejleren

For keramik-krejleren

Af Lise & Michael / 4. maj 2016

For keramik-krejleren

Det er blevet en udbredt tendens at man ser det fine flotte karakteristiske Søholm keramik i vindueskarmene hos din søster eller på reolsystemet i din egen stue. Den helt vidt flotte unikke glasur og de fine detaljer. Det er i den grad blevet moderne!

Jeg, Lise, er en af dem, der er helt tosset med det! Søholm er helt klar noget af mit yndlings keramik. Og jeg kan godt fornemme, at jeg ikke er den eneste, der er vild med det! På loppemarkeder er priserne steget helt gevaldigt! Man er heldig hvis man møder en billig pris på markederne. Det er godt nok langt i mellem! Det er også meget sjældent man i dag kan finde Søholm i genbrugsbutikkerne. Jeg har fået til vane at, så snart jeg ser det, så må jeg bare eje det. Også selvom jeg måske ikke heeeelt mangler ét 37. fad eller vase. Meeeen, jeg er af det holdning, at man ALDRIG kan få for meget keramik! Man kan jo altid bytte det til noget nyt!

DBA Guide Lise og Michael
Søholm fad med MEGA flot glasur!

Jeg samler selv på det grå - OG det blå - Sonja stel fra Søholm. Jeg synes bare det er så fint! Det har en rigtig fin udstråling (hvis man kan sige sådan om keramik??). Det har sådan en lidt rå kant, men glasuren er såååå flot! Der er ikke noget så flot som et dækket middagsbord, med det her fine stel! Jeg er pt på udkig efter store middagstallerkner, men det ret svært at få fingrene i!

som den jyske krejler, jeg er, så skal prisen altså en del ned...

Lise

Et godt loppe-shoppe-tip er at tjekke DBA ud! Her kan man virkelig få fingrene i meget Søholm uden at få pengepungen revet itu. Det er en god idé at spørger køber ind til eventuelle skår eller revner. Jeg har personligt ikke så meget imod et lille skår eller en revne - det viser jo bare at keramikken har år på bagen - men! som den jyske krejler, jeg er, så skal prisen altså en del ned, hvis det er tilfældet!

DBA Guide Lise og Michael

4 hurtige om Søholm:

  1. Søholm er en af de mange keramikfabrikker, der har haft længste levetid. Fabrikken åbnede allerede i 1835 og lukkede i 1996.

  2. I 1950’erne blev det rigtig moderne med pyntekeramik, og fabrikken satsede derfor på at lave rigtig fin keramik, som også var forholdsvist billigt at købe. Der var et bredere behov for billig, fin og lettilgængelig keramik.

  3. Søholm stentøj fra 1960’erne-1970’erne er det man vil kategorisere som ‘samlerobjekter’ for retrofans.

  4. Fra ca. 1910 kan man kende Søhom på et rundt, malet mærke med krone og skib ELLER på et stempel med skriften Søholm (Made In Denmark).

Held og lykke med Søholm-jagten!

// Lise

DBA Guide Lise og Michael
Noget af min Søholm-samling