Fotokunst og andre ting til væggen

Fotokunst og andre ting til væggen

19. september 2016

En galleriejer fortalte mig for et par år siden, at fotokunst klarer sig aldeles glimrende. Bare ikke i Danmark. Man skulle – og skal måske stadig – gerne syd for Hamborg lød det fra galleriejeren. Hvis man altså ville se vilde priser og stor interesse for fotokunst. I denne historie skal det handle om fotokunst – men også andre oplagte løjer til væggene i dit hjem….

Væglampe - DBA Guide

Inden vi kommer til de fotografiske sager, kan vi passende se på de andre muligheder. Lad os begynde med noget, der både kan pynte – og give lys. Altså en vægmonteret lampe. Der findes et (lys)hav af muligheder på dba.dk, og hvis jeg var dig, ville jeg begynde med at søge inspiration ved blot at søge på ”væglampe”. Kommer der meget frem? Det kan du tro.

Til gengæld finder du måske netop den lampe, der ægger dig. Kast dig hernæst over en begrænsning af søgningen ved fx at sætte en maksimum pris på din søgning – og dernæst kan du passende tilpasse søgningen rent geografisk. Selv samme søge-opskrift kan du bruge på næste levende – eller faktisk døde – billede.

Om end jeg er den eneste mand i familien, der ikke har jagttegn, så fascineres jeg ved et udstoppet dyr. Et jagttrofæ om du vil. Jeg ser det som en fin hyldest til dyret at hænge det op på væggen, når nu det alligevel ikke længere lever. Om du går efter en impala, en gnu eller en hjort, vil jeg lade være op til dig selv.

Impala - DBA Guide
Et jagttrofæ på væggen!

Og så til fotografierne. Der findes fotokunst, som nemt koster over 100.000 kroner, og som du fint får pengene hjem på igen, men der findes langt mere, som koster langt mindre. Skal du gå efter et navn og se det som en investering? Ikke hvis du spørger mig. Jeg synes, du først og fremmest skal gå efter noget, du kan lide. Og som taler til dig. Der findes rigtig mange fotografer, som sælger ud af deres sager – og jo flere eksemplarer, de laver sagerne i, jo billigere bliver det. Går du mere op i det visuelle end det limiterede, kan der altså være penge at spare her.

Fotokunst - DBA Guide
Et dejligt billede! Sikkert ikke den bedste investering, men rart at kigge på...
Fotokunst 2 - DBA Guide
I skovens dybe stille ro... Eller noget...

Kunst og smag er i øvrigt et ømtåleligt emne, men jeg vil mene, at du bør afholde dig fra fotokunst i plakatformat med sort hvide motiver af fitnesstrænede mandekroppe, som holder skrøbelige babyer – det samme gælder fotos af superbiler og bygningsarbejdere som spiser frokost på Frihedsgudinden under opførsel af selv samme.

Kan man hænge mere på væggen? Det kan du tro. Og her vil narcissisten klappe i hænderne. Smæk et spejl på væggen – det skaber en følelse af ekstra rum, du kan tjekke fritz og gebis for smuttere, før du forlader hjemmet, og så er der noget helt grundlæggende fascinerende ved et spejl, og det spejlet kan

lille spejl på væggen der - DBA Guide
Lille spejl på væggen dér...