På besøg hos genbrugselskeren, Karina Hindsgavl

På besøg hos genbrugselskeren, Karina Hindsgavl

3. december 2018

Vil du lave en billedvæg derhjemme? Så er det en god idé at læse Karina’s virkelig gode tips, som dog kan ende med, at du køber en daybed på DBA!

Vi er vilde med at se de gode DBA-køb blive brugt i moderne indretning på Instagram, vi bliver nemlig selv inspirerede af det. Derfor blev vi nødt til at tage fat i instagram-brugeren K_Hindsgavl, da hun taggede os i et billede med en virkelig smuk daybed. Her får du tips til indretning og genbrugsshopping fra en sand genbrugselsker.

28-årige Karina Hindsgavl fra Køge havde en sofa, der var lidt for stor til hendes stue, og hun var derfor på udkig efter noget, der kunne erstatte den. Først efter mange overvejelser kom hun i tanke om, at en daybed kunne være løsningen.

- Jeg havde brug for at få skiftet sofaen ud med et mere simpelt møbel, som på en eller anden måde kunne erstatte sofaens rolle og samtidig give mere luft i stuen. Til at begynde med legede jeg med tanken om at købe to lænestole i stedet og helt undvære et sofalignende møbel, men jo mere jeg forsøgte at visualisere de to lænestole i stuen, jo mere forstyrrende og uharmonisk blev billedet, fortæller Karina.

Find din egen daybed på DBA – der er mere end 200 til salg

Hun havde brug for et aflangt møbel, der kunne binde stuen sammen – og så kom hun i tanke om sofaens lillebror, daybed’en.

Jeg gav mig derfor til at søge på DBA, hvor jeg meget hurtigt faldt for en daybed, og da jeg så, at den kostede 200 kroner, gik der ikke lang tid, før jeg befandt mig hos den daværende ejer

fortæller Karina.

Hvad er det lige, en daybed kan, som man ikke får i en almindelig sofa? De findes i mange udgaver, men der er en ting, der er fælles for så godt som dem alle:

- Jeg købte daybed’en grund af dens simple udtryk. Det er et meget enkelt møbel, som netop kan skabe den luft og lethed, jeg havde brug for i min stue. Med sit simple og nærmest beskedne design er min stue blevet meget mere rolig og harmonisk, forklarer Karina.

LÆS OGSÅ: På besøg hos en genbrugselsker – Marie

DBA Guide
Der er en god grund til, at Karina’s daybed står hvor den gør. Læs med herunder og få selv gode ideer til indretningen

Bare fordi du finder et billigt genbrugsmøbel, behøver det ikke at betyde, at du skal i gang med den store restaurering eller ombetrækning. Du kan sagtens finde rigtig gode ting, der kræver minimalt istandsættelse, ligesom Karina’s DBA-køb til 200 kroner.

- Da jeg købte den, var den i helt okay stand. Det eneste, jeg har gjort, er faktisk at vaske betrækket. Efterfølgende har jeg leget med lidt forskellige tekstiler, hvor det nuværende sengetæppe klart er det fineste udtryk. Dét og daybed’en komplementerer hinanden virkelig godt, da sengetæppet giver møblet mere kant.

Giv en seng eller briks nyt liv med et sengetæppe – der er masser at vælge imellem på DBA.

Vi er altid på jagt efter indretningstips, og Karina’s brug af genbrugskøbet sammen med en billedvæg, er en virkelig god inspiration til alle, der gerne vil gøre hende kunsten efter.

- Jeg har placeret daybed’en op af en billedvæg, så den skaber mere ro og balance i den ende af min stue. Jeg synes ofte, billedvægge kan give et rodet udtryk, og her synes jeg, at netop simpliciteten ved den type møbel med sin ensartede flade, kan være med til at afvikle noget af støjen, fortæller den glade ejer.

LÆS OGSÅ: På besøg hos en genbrugselsker - Kristiane

Det er langt fra første gang, at Karina bruger genbrugsfund - og hvis du gør som hende, så behøver det ikke at være dyrt at skabe et hjem, der ligner en million. 

Hele mit hjem er stort set bygget op omkring genbrug. Alle mine møbler, på nær min seng, er købt i enten genbrugsbutikker eller på DBA. Jeg holder meget af at puste friskt liv i gamle sager og få dem til at se nye ud ved at sætte dem sammen i nye kontekster. Jeg tror, det handler om at være i stand til at se muligheder i gamle genstande – en ting, vi her i vesten ikke er så gode til altid. Det handler simpelthen om sammensætningen

fortæller Karina.

På DBA er der en masse møbler at vælge imellem. For eksempel kan du lige nu finde 4.126 forskellige arkitekttegnede lamper!

Karinas bedste købs-tip

Er du klar til at finde endnu flere gode sager på DBA? Så læs med her, hvor Karina giver sine bedste tips til de gode – og nogle gange overraskende – køb.

- Mit bedste tip er at være målrettet og tålmodig! Den genstand, man er på jagt efter, skal nok dukke op. Men det fede ved DBA er, at den ting, du først er på jagt efter, kan blive erstattet af noget meget federe, som du finder. DBA kan være med til at udvide mulighederne. Der er mange gange, hvor jeg har troet, at én bestemt genstand ville gøre lykken, hvorefter jeg så er faldet over noget helt andet, som jeg i virkeligheden synes kunne gøre det endnu bedre. 

Udover den økonomiske fordel i at købe brugt, betyder miljø og samfund også rigtig meget, når Karina skal finde ting til sig selv.

- Der er også et tilfredsstillende aspekt i at genbruge. Vi lever i den absolut rigeste del af verden, hvor tonsvis af udmærkede møbler og andre ting bliver skrottet hver evig eneste dag, blot fordi folk er trætte af at se på dem og bare kan købe noget nyt. En mands skrald, en anden mands guld – er det ikke noget i den stil?

Klik her for at se de over 9.000 sofaer, der i skrivende stund er til salg på DBA.

Har du fundet den perfekte daybed, men står betrækket ikke til at redde? Fortvivl ikke, med vores DIY-guide til selv at ombetrække, kan du sagtens selv få den til at se ud, som du vil. Vil du kaste dig ud i et lidt større projekt, så ser her, hvordan du selv ombygger en genbrugssofa til en daybed.

Elsker du også genbrug?

Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.