Marrokanske tæpper i din indretning.

Marrokanske tæpper i din indretning.

1. juli 2016

Vi har lige været igennem et par regnfyldte dage her ovre i det jyske, det har også resulteret i, at jeg fik et akut behov for forandring i vores stue... Det gik bla. ud over min reolvæg, der blev flyttet (der kommer et indlæg snarligt) og et nyt tæppe flyttede ind.


BOUCHEROUITE

Jeg har længe haft et crush på de smukke marokkanske tæpper boucherouite. De er farverige, og de sætter et virkelig smukt og unikt udtryk i ens hjem. Jeg tror allerede jeg har haft 5 forskellige af dem faktisk. Men det er også fordi, at jeg "desværre" har en tendens til ofte at ville forandre, og så føler jeg mig begrænset når der ligger sådan et stort farvemekka i min stue. Men jeg elsker dem, og jeg kan mærke, at jeg nok snart skal prøve et igen.

BENI QUARAIN

Imellemtiden har den anden smukke marokkanske variant Beni Ouarain vundet meget ind i de danske hjem. De er meget mere afdæmpede i deres udtryk, men samtidig unikke og forskellige. Ikke to er ens, ligesom det også er tilfældet med boucherouite tæpperne. Beni Ourain findes også i alle størrelser, de findes både som løbere, som mellemgangstæpper og som store tæpper til at samle din stue eller ligge under spisebordet. De er simpelthen så lækre. Måske tænker du, at de kan være sarte i den her lyse variant, men jeg har fået oplyst fra dem der har forstand på dem, at man pga deres store olieindhold i ulden, faktisk kan fjerne det meste. Hvis du spilder fx saftevand, så ligger det sig som en slags hinde oven på tæppet, og kan tørres af. Skulle det trænge lidt ned, så er der en del overskydende uld i dem, så man kan stort set bare "hive" pletten af.

DIN MARROKANSKE TÆPPEPUSHER PÅ DBA

Jeg har købt mit hos Anne-Sofie i Århus, hun har et stort udvalg af Beni Ouarain tæpper, det var fordelen for mig, at hun hørte til Århus, for så kunne jeg selv tage afsted og føle og mærke hvilken variant, der talte mest til mig. Når det er tæpper af så unik karakter, og til ikke helt billige penge, så er det vigtigt man får valgt rigtig.

/// Besøg Anne-Sophies DBA+ profil HER


En fordel ved at handle brugt; når man kan finde tæpperne på DBA, er priserne også billigere end de er ude i butikkerne. De marokkanske tæpper er gamle i forvejen, så her har brugt værdien på ingen måde en forringelsesværdi, tvært imod. Jo mere historie de har med sig, jo federe er de. I hvert fald i min optik.

Louise J.
Her i vores sture, som pludselig føles flere kvm større efter reolen er pillet ned, eller flyttet vil jeg nærmere sige, så havde jeg brug for at skabe et slags rum i rummet. Og når man ligger et tæpper under sit sofabord, så skaber man en mere hyggelig stemning, end når der ikke er noget til at samle møblerne. 
Så hvis du står og lige mangler prikken over i'et i din stue, skulle du måske overveje at anskaffe dig et af de her smukke unikke tæpper.
et af mine tidligere tæppekøb - i en mere farverig version...