På besøg hos en genbrugselsker: Kristianes hjem er bygget af genbrug
Luk

På besøg hos en genbrugselsker: Kristianes hjem er bygget af genbrug

Af Julie Schoen / 1. december 2017

I Kristianes genbrugshjem er der et stort hul i gulvet. Undervejs i hus-byggeriet opdagede hun nemlig, at der var en brønd midt på grunden, som ikke måtte bygges hen over. I videoen herover kan du se den kreative måde, Kristiane har løst den udfordring på! Herunder kan du læse mere om Kristianes genbrugshjem.

Genbrugselskeren Kristiane Kaer er i dag lykkelig for, at en helt specifik arkitekt endte med at gifte sig med en kvinde fra østen.

Kvinden var nemlig svært glad for wokmad, og dermed var wokmad det eneste, som blev lavet på parrets glasblus. En skam, nu hvor arkitekten havde anskaffet sig en flot, dyrt og italiensk gasplade fra Italien. Nu hvor parret tilsyneladende kun brugte ét blus til at tilberede deres aftensmad, satte de den flotte gasplade til salg på DBA, som Kristiane kort efter købte.

I dag er pladen noget af det, Kristiane er mest glad for ved sit genbrugshjem i Ebeltoft - og der er især på grund af den hyggelige wok-historie, som fulgte med. (Gaspladen kan du se i videoen herover eller på billedet under de tre DBA-annoncer)

Lige nu er der 117 gaskomfurer til salg på DBA og 21 gasblus.

Men det er langt fra den eneste ting i Kristianes hjem, der har en helt særlig historie. Stort set alle de møbler, der er i Kristianes hjem, er fundet eller købt brugt, og det gælder også de fleste af de materialer, som Kristians hjem er bygget med.

LÆS OGSÅ: Video: Kom med hjem i Kristianes skur og se hvilke guld vi finder i hendes gemmer

DBA Guide
Gaspladen blev kun Kristianes, fordi en arkitekt måtte indse, at konen kun gad at lave wokmad. Læs historien herover. Foto: Julie Schoen

Vinduer fra et lukket fængsel

Blandt andet har hjemmets vinduer siddet i et lukket ungdomsfængsel i Grenen, som ligger på Djursland:

Fængslet havde skiftet vinduerne ud, fordi de var for lette at flygte ud af. Vinduerne havnede hos en bekendt, og her spottede min kæreste dem. Han endte med at få lov til at købe vinduerne af vennen for kun 3.000 kroner

griner 77-årige Kristiane.

Hun fandt først efterfølgende ud af, at der er energiglas i ruderne. Selvom vinduerne ikke just får én til at tænke på et fængsel, så kunne kærestens søn godt genkende dem. Han arbejder nemlig som pædagog i fængslet, og vidste ikke om noget, at forældrenes ”nye” vinduer var fra hans nuværende arbejdsplads, før han så vinduerne og spurgte ind til dem.

LÆS OGSÅ: Video: Kom med indenfor hos Rie, der er så stor en genbrugselsker, at selv hunden er genbrug

DBA Guidee
Vinduerne købte Kristiane for kun 3.000 kroner. De har siddet i et fængsel, men var for nemme at slippe ud af. Foto: Julie Schoen

Lige nu er der 53 hvide dannebrogsvinduer til salg på DBA. 21 af dem er lavet i træ.

Kristianes hjem indeholder et loppefund, som de færreste ville tro, man kan købe på DBA

Et andet særligt genbrugsfund er dét, der står midt i Kristianes stue. Nemlig husets trappe. Det er nok de færreste, der tænker på, at man faktisk kan sælge og købe trapper på DBA.

- Trappen gav jeg 3.000 kroner for hos en sælger i Nordjylland. Dermed fik vi trappen for kun en fjerdedel af den oprindelige købspris. Trinene på trappen kan justeres i afstanden/højden, så vi har selv tilpasset trappen sådan, så den fylder mindst muligt, men stadig er til af komme op af, fortæller Kristiane.

DBA Guide
Kristianes trappe, som også er købt på DBA, fører op til hendes arbejdsværelse. Foto: Julie Schoen

LÆS OGSÅ: Kom hjem til genbrugselskeren Karoline, der har købt det meste på SU-budget

Kristianes spisebordsstole er også genbrugsfund. De har dog tilbragt 40 år af deres liv i et lukket skur. Kristiane fandt dem nemlig i kærestens gemmer. Herefter er de blevet skrubbet rene, slebet, bejset, og lakeret flere gange.

Deres betræk er blevet syet ud af gamle, små gulvtæpper fra Ikea, som Kristiane købte til kun 25 kroner.

Tæppet er ikke det eneste, som Kristiane har tryllet om og givet en ny funktion. Kristiane har også købt et brugt rullegardin, som i dag bliver brugt til noget andet end at skygge for solen:

I dag sidder rullegardinet inde i en billedramme. På gardinet har Kristiane trykt et af sine billeder, så når hun bliver træt af at kigge på fladskærms-TV’et, ruller hun bare ned, og så gemmer det store monstrum sig bag et billede i rammen på væggen.

DBA Guide
Hvad gør man, når man ikke gider at slå på sit TV? Man ruller da bare sit yndlingsbillede nedover. Foto: Julie Schoen
DBA Guide
Kristianes spisebordsstole er blandt andet skabt ud af små tæpper fra Ikea, som kun kostede 25 kroner. Foto: Julie Schoen

Lige nu er der 1.043 spisebordsstole til salg på DBA. Her kan du se dem, der koster under 200 kroner.

Denne ting var umulig at finde brugt – derfor er det den en af de eneste ikke-brugte ting i Kristianes hjem

Noget af det eneste, der ikke er genbrug i Kristianes hjem, er husets tag og den papiruld, som hjemmet er isoleret med. Sidstnævnte fortæller Kristiane, at hun ikke har kunne finde brugt.

- Jeg bor i et genbrugshus, fordi vi godt kan lide tanken om, at ting bliver brugt igen og igen, fortæller Kristiane.

Hun og kæresten har sammen selv bygget det meste af huset. Da de gik i gang med projektet, indrammede hjemmets fire vægge nemlig kun 25 kvadratmeter, og det tog parret 3 år at få bygget huset i dets nuværende størrelse.

Det var en lidt finurlig årsag, der fik parret til at kaste sig ud i at udvide huset:

I starten, da kæresten var på besøg, manglede han noget at lave

griner Kristiane, der hurtig fik sat kæresten i arbejde med det omfattende byggeprojekt.
DBA Guide
Kufferterne er også genbrug, og den store købte Kristiane af en kvinde, der havde rejst rundt med den og solgt gardiner og stoffer fra den. Kufferten er lavet af læder, og den kostede mindre end 100 kroner, husker Kristiane. Foto: Julie Schoen
DBA Guide
I Kristianes hjem er det stort set kun taget og isoleringen, der ikke er genbrug. Foto: Kristiane Kaer og Julie Schoen

LÆS OGSÅ: Niels har nok Danmarks dyreste skilsmisseseng til salg

Når en brønd sætter sig på tværs af planerne om et cementgulv

Kæresten fik dog for alvor noget at bakse med, da parret midt i den store byggefase fandt en rensebrønd på grunden, lige dér hvor parret skulle bygge udestue. En udestuen, som parret netop skulle til at anligge et cementgulv i. Myndighederne forskrev, at adgangen til brønden ikke måtte blokeres, og så var gode råd dyre.

Som en løsning fandt kæresten en gammel fodertønde, som han skar bunden ud af. Han placerede tønden uden på brøndens åbning, så højden nåede højden for betondækket. Herefter blev den omhyggeligt forseglet for lugtgener og lukket til med en transparent plexi glasplade. Parret synes, hullet i gulvet er en finurlig detalje, så de har valgt at ligge en jernramme med et af Kristianes fotos henover hele Storm P-løsningen.

DBA Guide
Her kan du se hullet i udestuen, som Kristiane i dag holder af, men som egentlig blev til, fordi det var lovpligtigt (læs historien ovenover). Foto: Julie Schoen

Kender du en genbrugselsker?

Hvis du elsker genbrug lige så højt som Kristiane, så er DBA Guide meget interesseret i at høre fra dig. Måske du er den næste genbrugselsker, vi aflægger et besøg.

Hvis du er interesseret i at åbne dørene til dit genbrugshjem for DBA Guide, så kontakt redaktionen på jschoen (@) ebay.com

Hvis du også elsker genbrug, kan du få vores videoguide til, hvordan du transformerer en træpalle om til en vinreol, her. Du kan også møde supersælgeren Susanne, der sælger alt mellem himmel og jord på DBA. Hun afslører blandt andet, hvilke to ting, du skal sætte til salg lige NU, hvis du vil have den bedste pris for dem. Læs artiklen om Susanne, her.

Elsker du også genbrug?

Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.