Syv film du sikkert tudede over som teenager
1. juni 2022

Syv film du sikkert tudede over som teenager

Der er film, som får følelserne helt frem i folk: Fra trillende latter til trillende tårer, der flyder som floder. Tog du en tudekiks som teenager, er du ikke den eneste, for der er garanti for gråd, når disse 7 film flimrer forbi dig.

Læs mere

Disse film havde du med garanti på DVD som ung i 90’erne
9. maj 2022

Disse film havde du med garanti på DVD som ung i 90’erne

Er du klar til movie night med en twist? Så find de gamle DVD’er fra 1990’erne frem, for der er faktisk mange fine film fra tiden, vi ellers mest husker for comedy, technomusik og lysende lavalamper. Glæd dig til et gensyn med tøsefilm, tegneserier og hårrejsende horror i artiklen her.

Læs mere

Guide: 6 nemme stueplanter du bør købe brugt
4. maj 2022

Guide: 6 nemme stueplanter du bør købe brugt

Grønt genbrug gør lykke i stuerne, når vindueskarme, hylder og sofaborde fyldes med skønne planter og blomster. Her får du inspiration til, hvordan du kan indrette dit hjem med 6 nemme stueplanter, du kan anskaffe dig sidst på måneden, når budgettet er lille. Samtidig fortæller vi dig også om alle de andre fordele, der er, når du køber planterne brugt på DBA.

Læs mere

Guide: Fiks et knækket kabel med krympeflex
2. maj 2022

Guide: Fiks et knækket kabel med krympeflex

Du kender det sikkert godt: kablet er knækket, og pludselig er det lidt vanskeligt at få opladet devicen eller bruge hårtørreren. Heldigvis kan du hurtigt og nemt fikse problemet. Her forklarer Stig Bomholt, formand for Repair Cafe Danmark, hvordan du lapper ledningen.

Læs mere

Endelig ferie – Tips til bæredygtige vaner undervejs
25. april 2022

Endelig ferie – Tips til bæredygtige vaner undervejs

Tag teltet på ryggen og tag ud i sommerlandet! Det er den mest bæredygtige måde, du kan holde ferie på – og så er det endda billigt. Vi giver dig her de bedste tips til, hvordan du får en fed ferie med luksus uden at gå på kompromis med dine gode, grønne vaner.

Læs mere

Klimanørden Marianne: Derfor er DBA en platform for superhelte
24. april 2022

Klimanørden Marianne: Derfor er DBA en platform for superhelte

Sætter du grønne fodspor, hvor du træder? Det behøver hverken være svært eller kedeligt at kæmpe for klimaet. Det er klimanørden Marianne Simmelkiær fra København et levende bevis på. Mød hende her og hør, hvorfor hun mener, DBA er en platform for superhelte.

Læs mere

Denne pizzaovn fra DBA sendte start-up mod stjernerne
17. april 2022

Denne pizzaovn fra DBA sendte start-up mod stjernerne

Det er ikke friskbagt brød, Andreas Zacho trækker ud af pizzaovnen i København. Faktisk kan ”bagværket” slet ikke spises, men alligevel står kunderne i kø for at få en smagsprøve – og nok også mere end bare det. Mød den unge iværksætter i denne artikel og hør historien om, hvordan en pizzaovn købt på DBA kickstartede karrieren.

Læs mere

Legetøjsnostalgi: Derfor elskede du at lege med Barbie
14. april 2022

Legetøjsnostalgi: Derfor elskede du at lege med Barbie

Siger vi ”hi Barbie”, svarer du ”hi Ken”, og så er legen i gang. Der skal sjældent mere end en enkelt sætning til at sende dig et fortidsglimt fra en glimmerfyldt glamourverden på et pink pigeværelse. Men hvorfor nøjes med et glimt? Vi giver dig det hele i denne artikel og tager turen til en verden af plastik med løftet om, at dit hjerte nok stadig banker for Barbie.

Læs mere

Sådan renser du batterier i dit elektroniske udstyr
9. april 2022

Sådan renser du batterier i dit elektroniske udstyr

Er batteriet dødt, men hjælper det ikke at skifte til et nyt? Der kan være flere årsager til, hvorfor batteriet ikke fungerer. Her guider Stig Bomholt, formand for Repair Cafe Danmark, dig igennem tre simple trin, som giver nyt liv til dine batteridrevne devices.

Læs mere

Husker du? Skønne bøger, som sender dig tilbage til barndommen
8. april 2022

Husker du? Skønne bøger, som sender dig tilbage til barndommen

Hvem kan ikke huske historierne om verdens stærkeste pige eller drengen med arme af gummi? Der er nogle børnebøger, som bider sig fast i hukommelsen og gør dem skønne at læse igen og igen. Tag med tilbage til barndommen og find ud af, hvilke bøger som stadig er værd at bladre i.

Læs mere

5 populære designstole du med fordel kan købe brugt
4. april 2022

5 populære designstole du med fordel kan købe brugt

Drømmer du om at have ’Y-stolen’ eller ’Trinidad’ stående i stuen, kan du med fordel kigge efter de populære designs på DBA. Der er nemlig flere tusinde kroner at spare, når du køber brugt, og særligt én stor giver dig en ekstra stor besparelse. Læs med her og find ud af, hvordan du begynder jagten på de brugte klassikere.

Læs mere

Gør som Bettina: Kør drømmen om vanlife i møde på DBA
27. marts 2022

Gør som Bettina: Kør drømmen om vanlife i møde på DBA

Er det luksus at skifte trangia og telt ud med tag over hovedet og træk-og-slip? Det var drømmen for 29-årige Bettina Bøjstrup fra Aalborg, da hun købte en gammel VW T3. Læs her, hvordan hun håndterede ombygningen, og få hendes bedste tip til, hvordan du selv kommer i gang med vanlife.

Læs mere

Her kan du få fixet dine ødelagte, gamle sager – gratis
21. marts 2022

Her kan du få fixet dine ødelagte, gamle sager – gratis

På Repair Cafe Danmark sidder frivillige reparatører klar til at fikse dit gamle elektronik. Prisen? Den er lige præcis nul kroner. Til gengæld er der én særlig ting, som du ikke kan forvente at få lavet. Hvad det er, fortæller stifter Arlette Bentzen i artiklen her.

Læs mere

Disse pladespillere er blevet mere værd
7. marts 2022

Disse pladespillere er blevet mere værd

Lytter du opmærksomt, når mærker som Luxman, Thorens og Rega bliver nævnt? De populære pladespillere kan have høj værdi, og prisen stiger især, hvis de er lavet i et særligt materiale. Læs med her for at se, hvilke modeller, som sprænger prisskalaerne netop nu.

Læs mere

5 undervurderede designstole
6. marts 2022

5 undervurderede designstole

Hvis ikke du kan nikke genkendende til navne som ’Portex’, ’Folkestol’ og ’Skagen’, må du hellere læse med nu. Det er nemlig navnene på nogle af de undervurderede designstole, der er lige så lækre som Hans J. Wegners og Arne Jacobsens designs, men som kun koster en brøkdel af ikonernes møbler.

Læs mere

5 lamper, der ikke har mistet værdi
22. februar 2022

5 lamper, der ikke har mistet værdi

Kender du ’Koglen’, ’AJ’ og ’PH 4/4’? De store klassikere er sikre valg, hvis du vil investere i en lækker lampe, for selvom tiden går, bliver de ikke mindre værd - tværtimod. Ved du, hvilke designere og arkitekter, som giver det største afkast? Vi giver dig svaret lige her.

Læs mere

Tøsefilm vi aldrig glemmer
27. januar 2022

Tøsefilm vi aldrig glemmer

Vi kan ikke lade være med at elske dem: Tøsefilmene! For selvom plottet kan være simpelt, er der bare noget over dem. Vi lavet en liste med de chick-flicks, du ikke kan komme udenom uanset, om du er til drama, romantik eller en god, gammel klassiker.

Læs mere

Guide: Det skal du vide, når du køber en brugt støvsuger
26. januar 2022

Guide: Det skal du vide, når du køber en brugt støvsuger

Slæber den sløve støvsuger sig hostende over gulvet? Det lyder som om, at du skal på udkig efter en ny model i kampen mod nullermænd. Er du klar over, hvad du skal kigge efter? I samarbejde med en ekspert giver vi dig her 7 gode råd, der klæder dig på til købet.

Læs mere

Sille syr skjorter af gamle duge
24. januar 2022

Sille syr skjorter af gamle duge

Sille Vium, 36, sætter sig bag symaskinen og forvandler gamle genbrugsduge til smarte skjorter. Vil du gøre hende kunsten efter? Det er ikke svært at sy selv, og her fortæller hun, hvordan du kommer godt i gang derhjemme.

Læs mere

Quiz: 10 ting du nok får svært ved at gætte prisen på
16. december 2021

Quiz: 10 ting du nok får svært ved at gætte prisen på

Hvad er prisen på en cirkusvogn, og hvor meget koster Bill Clintons autograf? Det er bare nogle af de ting, du skal gætte kontantbeløbet på i DBA’s store genbrugsquiz. Er du klar til at give kammeraterne kamp til stregen? Så lad os komme i gang!

Læs mere

Quiz-tid: Hvor godt kender du priserne på brugte varer?
13. december 2021

Quiz-tid: Hvor godt kender du priserne på brugte varer?

"Kan du gætte, hvem jeg er?" Synger du sikkert til Fastelavn, men det er ikke kun i februar, gættelege glæder. Vi har fundet finurlige fund frem for at sætte dine gætteevner på prøve, for ved du egentlig, hvad tingene på DBA er værd? Quiz med i denne artikel og bliv klogere på priserne.

Læs mere

Lige nu: Disse retro-ting er vildt moderne – Sælg dem på DBA
5. december 2021

Lige nu: Disse retro-ting er vildt moderne – Sælg dem på DBA

Indretter du dig med stål, træ eller beton, og ved du, hvilken farve glas og vaser skal have? Hvis ikke må du hellere læse med her, hvor vi afslører, hvilke retro-ting, der sætter standarden i dag. Det kan jo være, det er lige nu, du kan gøre en god handel ved at sætte dine gamle sager til salg på DBA.

Læs mere

Netop nu: Hypet serie får disse sko til at stige i værdi
21. november 2021

Netop nu: Hypet serie får disse sko til at stige i værdi

Vi du være helt fremme i skoen, springer du i et par hvide Vans – hvis du kan skaffe et par. En hypet serie har fået efterspørgslen på hvide sneakers til at stige med næsten 150 procent. Hvad hypen handler om, har vi sat os ind i, så læs med nu og find ud, hvilken serie du skal sætte på i aften.

Læs mere

40 år med genbrug: Det kan vi forvente af 2020’erne
24. oktober 2021

40 år med genbrug: Det kan vi forvente af 2020’erne

Vi har allerede styr på, hvilke trends der de sidste 40 år satte tydelige spor i genbrugslandskabet, men kan man egentlig spå om fremtiden? I anledningen af DBAs runde fødselsdag kigger vi i spåkuglen for at fortælle dig, hvad du skal holde særligt øje med de næste år.

Læs mere

40 år med genbrug: Det bedste fra 2010’erne
21. oktober 2021

40 år med genbrug: Det bedste fra 2010’erne

Vi fejrer 40 år med genbrug på DBA i anledningen af vores runde fødselsdag! Kom med tilbage til 2010’erne og find ud af, hvad der kendetegnede årtiets tidsånd. Vi tør godt love, at det er en periode, der sat sindene i kog, når det gjaldt købevaner.

Læs mere