Personlige og hjemmelavede julegaver med ungerne

Personlige og hjemmelavede julegaver med ungerne

8. december 2015

Personlige og hjemmelavede julegaver med ungerne

Da jeg sidst have fødseldag fik jeg en gave, der rørte mig DYBT! Min mand havde sat sig med min datter og bedt hende om at tegne hele vores lille familie. Da hun lige havde lært at tegne mennesker på det tidspunkt, gik det lige i hjertet på mig! Derfor tænker jeg også, at porcelæn med personlige tegninger er den PERFEKTE julegave. Både som kaffekrus til kaffedrikkende bedsteforældre eller som slikfade til små sukkergrise. Man kan tegne på al porcelæn, så kun fantasien sætter grænser!

Kopper og tuscher

Du skal bruge

- Kopper, som du fx køber på DBA
- Små fade og hvad du ellers har
- Porcelæns-tuscher – find dem i din lokale hobbyforretning
- Voksdug
- Forklæde til ungerne
- Klud med sæbevand
- Evt. klistermærker

Rengøring af kop

Start med at vaske dit porcelæn af med sæbevand og lad dem tørre helt, inden du begynder at tegne.

Tegne på kop

Herefter er det bare med at dekorere i det omfang, tegneevnerne rækker. Pas på ikke at gnide på stregen, når du tegner, da det først er tørt efter fire timer. Hjælp eventuelt ungerne og start øverst og arbejd nedefter. En våd klud er iøvrigt din ven og fungerer som viskelæder - både ved fejl eller hvis du vil starte forfra.

Dekoration af kop

Lad kopperne tørre i fire timer, inden du kommer dem i ovnen og forsegler farven. Mine tuscher skal have 30 minutter på 160 grader (men husk at tjekke bruganvisningerne for korrekt brug). Herefter klarer kopperne maskinopvask på 50 grader, omend jeg altid vasker min kop I hånden - tænk nu hvis!

Hjemmelavede julegaver

Der er mange andre muligheder for dekorering af porcelæn, og du eller børnenes evner bestemme sværhedsgraden.

TIP
Vil du have en super personlig tekst kan du spørge børnene: “Hvad er farfar?” Så kommer de tit med små guldkorn. Da jeg spurgte, sagde min datter, at farfar var dejlig, og at hun elskede mormor helt op til regnbuen.

Rigtig god fornøjelse & glædelig jul

Louise Trillingsgaard. 

 

Er du mon på Instagram?
Måske vil du gerne dele dine projekter med os? Smid hashtag #dba på dit billede - og tag gerne os @frktrillingsgaard og @dbadk - så vi kan blive inspireret til nye ideer sammen.