LISTE: 10 oplagte bøger til din sommerferie
20. juni 2021

LISTE: 10 oplagte bøger til din sommerferie

Solen skinner, de dovne dage ligger foran os, og mailen er lukket ned. Mange bruger sommerens afbræk fra hverdagen til at dykke ned i en god bog. Måske skal det være en af de bøger, som alle taler om, men ingen har læst? Der er tid til ro og eftertanke, til at drømme og til at lade sig opsluge. Vil du også bruge din sommer på at læse nogle klassiske værker, får du her 10 forslag til bøger, du kan kaste dig over.

Læs mere

Sådan bevarer du farven på dit sorte tøj
24. maj 2021

Sådan bevarer du farven på dit sorte tøj

Sort tøj går aldrig af mode. Eller gør det? Det kan i hvert fald godt gå hen og miste farven… og så er det jo ikke rigtig sort mere, vel? Men fortvivl ikke. For du kan nemt opfriske den sorte farve på dit brugte tøj, uanset om du vil sælge eller har købt, sådan så tøjet tager sig bedre ud. I guiden her kan du med enkelte trin få hjælp til at forvandle dit yndlingstøj fra forvasket sort-grå til sort igen.

Læs mere

Se fotos: Mia og Casper holdt genbrugsbryllup
10. maj 2021

Se fotos: Mia og Casper holdt genbrugsbryllup

Et bryllup er et af livets store øjeblikke. Uanset hvordan, man vælger at rammerne skal være. For de fleste vil det ofte være forbundet med storslåede drømme, hvor der ikke er sparet på noget. Men for Mia og Casper Bakowsky blev deres livsvigtige ’JA!’ fejret med alle de nærmeste med daggammelt mad og genbrugskjole. Hvordan gæsterne tog det, kan du læse her.

Læs mere

Valentines dag: 10 romantiske, billige gaver
12. februar 2021

Valentines dag: 10 romantiske, billige gaver

Det er en relativt ny tradition i dansk regi, men de fleste af os har kendt til den længe. De elskendes helligdag - som Valentines dag også kaldes. I løbet af de seneste år er traditionen dog også nået til Danmark. Hvis du mangler 10 gode bud på romantiske gaver til din udkårne – og ikke rigtig orker, at det skal slå bunden ud af budgettet – så får du dem her.

Læs mere

10 ting enhver mand bør have i sin man-cave
10 oplagte eksklusive second hand-gaver
11. november 2020

10 oplagte eksklusive second hand-gaver

Der er ting, som faktisk bliver decideret bedre af at være brugte. Overvejer du at købe second hand-gaver? Det er ikke kun bedre for vores miljø og økonomi, det er i nogle tilfælde langt mere oplagt end at købe tingene fra nye. Her serverer vi dig 10 bud på second hand-gaver, som rent faktisk er bedre i brugt tilstand end fra nye. Fordi det tilfører gaven noget ekstra godt, at den er brugt.

Læs mere

Magnus og kæresten har ikke købt nyt tøj i tre år
15. oktober 2020

Magnus og kæresten har ikke købt nyt tøj i tre år

Brugt tøj har mange fordele, som stangtøj fra butikkerne ikke har, mener parret Magnus og Aishanatasha. Genbrugstøj giver dig nemlig mulighed for at skabe en individuel one-of-a-kind stil, der adskiller dig fra mængden og den leverpostejfarvede masse. Og på DBA er der en særlig fordel, som genbrugsbutikkerne ikke har.

Læs mere

Tina: Jeg går i det samme tøj en hel uge
27. september 2020

Tina: Jeg går i det samme tøj en hel uge

Undgå tøjvask, tøjkriser og alenlange forhandlinger med dig selv foran spejlet hver morgen. Stop med at købe nyt – og genbrug det, du har. Find noget tøj, som du er glad for og har det godt i – og brug det flere dage i træk. Måske endda en hel uge. Sådan lyder Tinas gode råd. Og hun ved, hvad hun taler om. For hun gør det selv.

Læs mere

Besøg hos genbrugselskere: Michael og Brinja
28. juni 2020

Besøg hos genbrugselskere: Michael og Brinja

Da Michael og hans kone Brinja i 2013 købte et gammelt, faldefærdigt hus ved Storebælt, var det især, fordi de havde en drøm om at forlade hamsterhjulet. Michael var håndværker og hans kone havde egen butik. De følte, de arbejdede konstant for at betale regninger og opretholde den livsførelse, de var indhyllet i. De drømte om tid og nærvær med børnene. Løsningen fandt de på DBA.

Læs mere

Sådan holder du havefesten billigt!
11. juni 2020

Sådan holder du havefesten billigt!

Sommeren er over os, og de lange lyse nætter kalder på en sommerfest i haven med gode venner og kulørte lamper. Drømmer du også om at holde havefest, men er ikke millionær, så får du her 9 råd til, hvordan du med billige midler holder et brag af en sommerfest.

Læs mere

Spar halvdelen af prisen på disse 7 tech-produkter
18. april 2020

Spar halvdelen af prisen på disse 7 tech-produkter

Et hjem, der tænker selv. Lyder det tiltalende? Det intelligente hjem bliver mere og mere populært, og efterhånden findes der et hav af muligheder, der kan optimere vores hjemmebase, så det bliver mere smart. Og så behøver det faktisk ikke være svine dyrt. For langt de fleste af tingene, kan du finde brugt til en rigtig god pris. Læs hvor billigt, her.

Læs mere

Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber
6. marts 2020

Ibi Makienok bruger helst genbrugstøj på den røde løber

Det behøver hverken være dyrt eller med et fancy mærke i nakken, når Ibi Makienok går til premiere iklædt festlige kjoler. Faktisk foretrækker hun ofte genbrugsfund. For det ligner ikke alle de andres.

Læs mere

 Køb det komplette gamer-sæt til halv pris
19. februar 2020

Køb det komplette gamer-sæt til halv pris

De fleste forældre kan huske dén dag, deres barn kom og sagde, de ville gå til ishockey eller ballet. For lynhurtigt ledes tankerne hen på alle udgifterne, der er forbundet med udstyret, før barnet overhovedet er i gang. De fleste forældre må derfor frygte sætningen; ’Nu vil jeg begynde at game’, for sådan en hobby er ikke just billig. Derfor er det oplagt at begynde med at kigge brugt. Der er mange penge at spare, og så kan du altid udskifte sagerne med nye ting senere hen.

Læs mere

Henrik og konen har 7.000 annoncer på DBA!
17. februar 2020

Henrik og konen har 7.000 annoncer på DBA!

Henrik og hans kone Sabine elsker bøger. Men de har også indset, at de måske er ved at have lidt for mange. Og selvom der er flere, de aldrig kommer til at sælge, er der nok til at knap 7.000 af dem lige nu ligger til salg på DBA.

Læs mere

Det skal du vide, når du vil sælge din hæk brugt
6. februar 2020

Det skal du vide, når du vil sælge din hæk brugt

Ligesom det for mange kan virke besværligt, omfangsrigt og uoverskueligt at måle op til og plante en ny hæk, er det ofte de samme argumenter, der afholder folk fra at skaffe sig af med den. Men har du overvejet at sætte din hæk til salg? Fordelen er, at du dermed også kan få hjælp til at grave den op. Her får du et par gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du skal sælge din hæk brugt.

Læs mere

Husker du: Telefonen gennem tiden
16. januar 2020

Husker du: Telefonen gennem tiden

Telefonen er måske én af de opfindelser, der har forandret vores fælles kommunikation mest. Fra en tung og fasttilkoblet mursten i hjemmet til fiks mobil med fast plads i lommen. I næsten 150 år har den været en del af vores hverdag. Hvor langt tilbage husker du? Og har du nogle af de gamle modeller stående derhjemme?

Læs mere

LISTE: Husk dette til din kør-selv-ferie
9. januar 2020

LISTE: Husk dette til din kør-selv-ferie

Over 1 million danskere vælger hver sommer at tage bilen, når de skal på ferie med familien. Og mange kører også til den nordlige del af kloden, når datoen kredser om jul og januar.

Har man forberedt sig godt, er det ikke bare en billigere ferieform - den bliver også super hyggelig. Men inden kør-selv-ferien skydes i gang, er det vigtigt at få pakket bilen rigtigt. Her får du den ultimative huskeliste, så I er sikret en god tur på landevejen – og så vil I tilmed spare penge, hvis I følger disse råd.

Læs mere

Anita hjalp forældrene med at sælge ud: Det har de tjent godt på
5. januar 2020

Anita hjalp forældrene med at sælge ud: Det har de tjent godt på

Har du også et loft- eller et kælderrum, der bugner af ting. Et af de rum, hvor det er nemmest bare at lukke døren. Fordi sorteringen og gennemgangen af de mange bunker føles uoverskuelig? Sådan var det for Anitas forældre, der egentlig ville smide det hele ud. Men Anita sorterede og satte flere ting til salg. Læs her hvilke ting, der viste sig at være mange penge værd.

Læs mere

Sådan sparer du penge på effektive træningsgadgets!
1. januar 2020

Sådan sparer du penge på effektive træningsgadgets!

Ovenpå en god, lang sommer med lidt for mange is er der nok en del af os, der drømmer om at komme tilbage i form. Og det er ingen skam at hente hjælp i lidt træningsudstyr alt imens. Det får det optimale ud af din workout, men kan nemt blive en bekostelig affære. Har du overvejet at kigge brugt? Læs her, hvor meget du sparer, hvis du køber udstyret på DBA.

Læs mere

Der er overraskende mange penge i dine gamle byggematerialer
30. december 2019

Der er overraskende mange penge i dine gamle byggematerialer

Selvom det ligner gammel skrot, kan der være mange penge at hente på brugte byggematerialer. Især nogle specifikke produktgrupper er særligt oplagte. Her er der nemlig rigtig store besparelser at hente og for mange af dem gælder, at de er lavet til at holde i op til 100 år. Og det er ikke nødvendigvis dem, du tror! Læs med her og se, om du har noget af dette liggende, inden du kører på lossepladsen.

Læs mere

Liste: Denne gamle julepynt er steget i værdi
25. december 2019

Liste: Denne gamle julepynt er steget i værdi

Nogle af os kan nok huske det fra vores barndom eller bedsteforældre. Måske der gemmer sig noget i kasser på loftet? Men det er ikke kun din indre barndomsnostalgi, den gamle julepynt tænder. I dag er der nemlig meget af det gamle julepynt, som er særdeles populært hos samlere. Læs her, hvilken julepynt der er mange penge værd i dag.

Læs mere

Køb disse mærkevarer, som du troede, du ikke havde råd til
18. december 2019

Køb disse mærkevarer, som du troede, du ikke havde råd til

Har du også undret dig over, hvordan helt almindelige mennesker har råd til at gå i dyrt designertøj? Newsflash: det har de heller ikke. Men det kan være, at de er smarte og køber brugt. Og det kan du også gøre. Her får du en guide til, hvad du skal gå efter, når du vil gøre kup inden for brugt designertøj.

Læs mere

Katinka elsker gammel julepynt: Derfor er det fantastisk
5. december 2019

Katinka elsker gammel julepynt: Derfor er det fantastisk

”Sikken voldsom trængsel og alarm, det er koldt, og man må gå sig varm”, synger vi i den gamle julesalme. Som slutter med ordene; ”rør blot ikke ved min gamle jul”. Det kunne være skrevet af Katinka. For hun vil kun have gammel julepynt. Jo ældre, des bedre. Og det må gerne være slidt.

Læs mere

Kunstobjekt eller spillekonsol? Nu kan den blive din!
1. december 2019

Kunstobjekt eller spillekonsol? Nu kan den blive din!

Hvad har en gammel Gameboy og Andy Warhol tilfælles? De er kun blevet mere ikoniske med tiden. Og de indskriver sig begge i en populærkultur, hvor kitch og retro ophøjes til kunst. Lige nu kan du få fingrene i denne særlige spilkonsol på DBA, der måske er mere kunstobjekt end reel brugsting? Eller også er den enhver spilnørds våde drøm snarere end en museumsgenstand? Døm selv.

Læs mere

Sådan vil Karen gøre sin jul anderledes end flertallets
20. november 2019

Sådan vil Karen gøre sin jul anderledes end flertallets

Har du også overvejet en jul udelukkende bestående af brugte gaver? Så læs med her, for det giver måske mere mening, end du lige går og tror.

Læs mere