Snør genbrugsstøvlerne og start til sport i dag!

Snør genbrugsstøvlerne og start til sport i dag!

5. oktober 2016

“NU skal det være. NU skal jeg gøre noget ved formen. Jeg køber mig sgu et fitness-abonnement.” Har du også sagt noget lignede til dig selv? Har du så også været ude at spendere på en masse fedt udstyr: de cooleste tights og de lækreste letvægtssko - og har du set det hele ligge og samle støv ligeså vel som dit fitnesskort, da du ikke rigtigt kom afsted alligevel? Så er du ligesom alle andre!

Det kan du lave om på nu. Ja, du kan selvfølgelig droppe nogensinde at starte på en ny sportsgren igen, men det lyder ikke særligt sundt, vel? Nej, du skal afsted til sport, men du skal ikke bruge så mange penge på udstyr, som du plejer. På DBA kan du finde alt i sport til rigtig gode priser. Det er både brugt sportsudstyr og sportstøj men også andres dårlige samvittighed i form af ubrugt eller næsten ubrugt tøj, der er til salg på dba.dk. Og så er det i alt fra de nyeste mærkevarer til 80’er-fine retrodragter.

Her er fem sportsaktiviteter, du kan starte op på i morgen (eller næste gang der er træning) og det mest basale udstyr, du skal bruge hertil.

       
1. (Hjemme)fitness

Du har måske allerede et abonnement til fitnesscentret, i så fald er det bare at komme afsted. Hvis du ikke har et støvet fitnesskort, kan du overveje, om det er sådan et, der vil motivere dig, eller om du hellere vil dyrke fitness derhjemme på stuegulvet. Hvis det er centret du går efter, behøver du ikke andet end noget godt træningstøj og et par gode fitnesssko. Det er en god idé at have flere sæt tøj, så beskidt træningstøj ikke bliver en undskyldning for at blive hjemme på sofaen. Til fitness skal du gå efter tights eller shorts, en sports bh med god støtte, hvis du er kvinde, og svedtransporterende tætsiddende toppe eller t-shirts. Der bliver rigtig varmt i et fitnesscenter (tror jeg: jeg har ikke fået brugt mit kort endnu…), så du behøver ikke lange ærmer. Sidst men ikke mindst er det vigtigt med et par gode indendørssko til fitness. Du får ikke lov at bruge de løbesko, du bruger udenfor.

Vil du hellere træne hjemme på stuegulvet, skal du udover det ovenstående tøj have fat i noget udstyr. Hvis du har plads, kan du lave dit eget lille center med motionsmaskiner. Man kan både finde løbebånd, motionscykler og crosstrainere på dba.dk. Priserne spænder fra en måneds fitnessmedlemskab til et års medlemskab. Hvis løbebåndet står i stuen er det måske lidt lettere at komme op på? Passer maskinerne ikke lige ind i din stue, kan du nøjes med meget mindre. Først og fremmest, er det godt at få fat i en træningsmåtte. Det er den du skal stå, sidde og ligge og lave dine øvelser på. Dernæst skal du have fat i nogle håndvægte, måske en kettlebell eller en træningselastik.

Håndvægte - brugt sportsudstyr - DBA Guide
Håndvægte med udskiftelige vægtskiver... Så kan man vokse med opgaven!

     
2. Yoga

Yoga kan du også både dyrke derhjemme og i et center. Under alle omstændigheder er en yogamåtte alfa og omega. Yogamåtter findes i forskellige tykkelser og farver. Vælg en flot farve, der får dig ned og lave den korrekte solhilsen. Du kan finde masser af godt tøj til yoga på DBA. Du kan faktisk bruge det samme som til fitness - det vigtigste er, at det er behageligt at strække sig i. På DBA kan du også finde dvd'er og bøger om yoga, så du kan komme godt i gang. Namaste.

Yoga udstyr - DBA Guide
Yoga måtte og bog...

    
3. Boksning

Skal der mere gang i den, kan du overveje boksning. Boksning er en meget simpel sportsgren, både når det kommer til hvilket udstyr, du skal bruge, og hvad man rent faktisk skal foretage sig. Der er selvfølgelig teknikker, og dem lærer du, hvis du starter til boksning. Der får du også en boksesæk stillet til rådighed. Men hvis du bokser derhjemme på værelset eller i garagen, skal du have anskaffet dig en boksesæk/boksebold, et par boksehandsker, noget løst sportstøj og så ellers bare i gang med at slå!

    
4. Bold

Er du sådan en rigtig boldtosse, eller vil du gerne melde dig ind i klubben, kan du gå til både inden- og udendørs fodbold. Tøjet er det samme uanset: shorts og t-shirt. Hvis du skal spille udendørs skal du dog have støvler med knopper samt benskinner, indenfor kan du nøjes med et par indendørssko. En fodbold og et fodboldmål kan du også finde på DBA. Så kan du også øve dig hjemme i haven.

     
5. Cykling

Skal du have luft under armhulerne, når du dyrker sport, er cykling et godt bud. Din svedende krop bliver luftet godt igennem, når du flyver ud af landevejen på raceren, eller rundt på bakkerne i skoven på mountainbiken. Raceren og mountainbiken er ret forskellige, ligesom det er meget forskelligt, hvilket terræn de hver især klarer sig bedst i. Påklædningen er til gengæld den samme. Både racere, mountainbikes og cykeltøj kan du finde under kategorien cykler på dba.dk.

Badminton ketchere - DBA Guide
Badminton ketsjere! En Garde!

Du kan finde udstyr til de fleste sportsgrene på dba.dk. Kig f.eks. efter badmintonketsjere, dansesko og kjoler, hockeystave eller balletsko. Tit og ofte er det fejlkøb og ikke brugte ting, der er til salg i den afdeling, så når det kommer til sport behøver genbrug altså ikke at være lig med sure udtrådte fodboldstøvler.

Når udstyret har kostet lidt mindre, kan du tillade dig at prøve lidt flere sportsgrene af. Når du så har fundet den helt rigtige, er det bare at knokle derudad. Det bliver skidesjovt! Men alt med måde, ikke? Fredag aften kan du holde et velfortjent hvil, måske med lidt fredagssport, og hermed en sjette sportsaktivitet her på listen:

Fredagssport

Fredagssport er den slags sport, der holder din puls på stabilt niveau, så det ikke dunker i både bryst og ører, og sveden ikke springer ud af alle mulige og umulige steder på din krop. Det er familieturnering i bordfodbold, det er beer-pong med vennerne eller seriemarathon alene på sofaen (eventuelt inklusive et rekordforsøg i at gribe popcorn med munden)!

Bordfodbold på dba.dk